Saç Ekimi Ankara
Saç ekimi
Saç ekiminde elde etmek istediğimiz; doğal ve aslına uygun görünümdür. Saç ekimi sadece enseden alınan saçları ön kısıma ekiminden ibaret değildir. Saçlı bölgenin herhangi bir yerinde yaşanan kellik ya da açılmaya da saç ekimi uygulanabilir.
Saç Ekimi Nedir?
Saç ekimi zayıflamış, seyrelmiş ya da dökülmüş kılların yerine sağlıklı ve güçlü olanlarının nakledilmesi işlemidir. Saç ekiminde 2 adet bölge vardır bunlardan biri donör bölge diğeri ise ekim bölgesidir.
Donör Bölge Nedir?
Donör bölge sağlıklı greftleri alındığı bölgedir, yani verici bölge anlamına gelir. Donör bölgeden ekilecek greftler alınır. Saç ekimi yöntemine göre greft alma şekli de değişmektedir. Fut yönteminde donör bölgeden greftler şeritler şeklinde alınırken, Fue yönteminde teker teker alınır.
Greft Nedir?
Greft saç ekimiyle ilgili bütün donelerde ve yazılarda karşımıza çıkan bir kavram olup saç kökü anlamına geldiği düşünülür. Ancak bu bilgi hatalıdır. Greft saç kökü değil bünyesinde saç kökleri ve bir miktar deri dokusu bulunduran bir yapıdır.
Greftlerden en az 1 en çok 4 adet saç kökü ve dolayısıyla saç bulunur. Grefti oluşturan deri dokusu arttıkça saç kökü sayısı azalır.
Saç Ekimi Ne İşe Yarar?
“Saç ekimi ne işe yarar?” sorusuna verilecek en etkin cevap “Öz güven tazelemesi” şeklinde olabilir. Çünkü saç dökülmesi ve kellik yaşayan kişilerin manevi tahribatı fizikselden kesinlikle daha fazladır.
Saç dökülmeleri pek çok kişinin günümüzde yaşadığı bir sağlık problemidir. Bu problem kişilerin dış görünüşlerini bozduğu gibi psikolojilerinde ve duygusal dünyalarında da büyük çöküntü oluşturur.
Hastaların hem estetik hem de ruh sağlığı açısından yaşadıkları tahribatları gidermede saç ekimi etkin ve kalıcı bir çözümdür.
Saç Dökülmesi Nedir?
Saç dökülmesi geniş bir döngü içerisinde varlığını sürdüren saçların herhangi bir sebepten dolayı geri gelmeyecek şekilde kaybedilmesidir. Günlük normal olarak 100 adet saçın kaybı normal olarak nitelendirilir. Bu saç dökülmesi ya da saç sağlığı problemi olarak nitelendirilmez.
Ancak günlük normal kayıp adedinden fazla saç kaybedildiğinde ve bu dökülmeler sonucu kellik ya da açılma yaşandığında durum bir problem halini alır.
Saç dökülmeleri tedavileri çok çeşitli olup aralarında en etkin olanı kesinlikle saç ekimidir. Saç dökülme sebepleri uygulanacak tedavi açısından belirleyici niteliğe sahiptir.
Saç Dökülmelerinin Nedenleri Nelerdir?
Saç dökülmelerinin nedenlerini genel olarak şu şekilde listeleyebiliriz:
- Stres
- Hamilelik ve doğum
- Ani Üzüntü
- Sağlıksız beslenme
- Bilinçsiz diyet yapma
- Saçkıran gibi hastalıklar
- Hormonal bozukluklar
- Onkolojik tedavi ilaçları
- Erkek tipi (ırsi) saç dökülmesi
nedenler saç dökülmesinin giderilmesi için belirlenecek yöntem üzerinde son derece etkilidir. Geçici sebeplerden dolayı yaşanan saç dökülmeleri genelde sebep unsurları ortadan kalktığında kendiliğinden durur. ancak fazlaca saç kaybı yaşamak seyrelme ve açılmalara sebep olacağından, kaybedilen saçların hepsi geri gelmeyebilir.
Özellikle erkek tipi saç dökülmelerinde kaybedilen saçlar asla geri gelmez. Bazı bakım yöntemleriyle dökülmelere yavaşlatılabilir ancak erkek tipi saç dökülmesi genelde kalıcı kellikle sonuçlanır.
Geri gelmeyecek saçlar için en kalıcı tedavi yöntemi ise saç ekimidir.
Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?
Saç ekimi uygulaması başlamadan önce uzman hekim astaya bazı testler yapar. Bu testler sonucunda hastanın bu operasyonla ilgili herhangi bir risk taşıyıp taşımadığı belirlenir. Genelde kimse için bir engel çıkmaz, çünkü saç ekimi risksiz bir uygulamadır.
Saç ekimi öncesinde saç ekim uzmanı kişinin saç kökü derinliği, saç çıkış yönü ve sıklığıyla ilgili fikir sahibi olmak için de ayrıntılı bir saç analizi yapar. Bu analizde amaç hastaya en doğal görüntüyü sağlamaktır.
Saç ekimine başlandığında öncelikle donör bölgeden (genelde ense bölgesi) greftler diğer sağlıklı köklere zarar verilmeden dikkatle alınır, en sağlıklıları seçilir ve dizilir. Daha sonra ekim yapılacak bölgeye greftlerin çapında birer kanal açılır. Bu işlemler esnasında hastanın canı yanmaz çünkü lokal anestezi altındadır.
Açılan kanallara alınan greftler yerleştirilir ve ekim işlemi bitirilir. Hasta aynı gün taburcu olur ve 3 gün içerisinde normal hayatına dönebilir. Ancak saç ekimi bölgesiyle ilgili dikkat etmesi gereken bir çok unsur olacaktır.
Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler
Saç ekimi sonrası yapılması gerekenler tamamen hastayla ilgili olup, yerine getirilmeyen kuralların, operasyonun başarı oranıyla ilgili olumsuz durumlar yaratabileceği unutulmamalıdır.
Saç ekimi sonrası yapılması gerekenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
- Saç ekimi sonrası pansuman yapmak
- 3. gün itibariyle ekim bölgesini dikkatlice yıkamak ve sonrasında seri yıkama işlemlerini eksiksiz uygulamak
- Yüz üstü yatmak
- Kafaya darbe almamak
- Dış etkenlere karşı ekim alanını korumak
- 1 hafta süreyle cinsel ilişkiye girmemek
- 15 gün süreyle spor yapmamak
- Saç ekimi bölgesindeki iyileşme durumunu yakından takip etmek
- Şapka takmak
Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Çıkar?
Saç ekimi sonrası saçlar ne zaman çıkar? sorusu hastaların en çok merak ettiğidir. Saç ekimi sonrasında saçlar hemen çıkmaya başlar. Ancak bu yeni çıkan saçlar kalıcı saçlar değildir. Yaklaşık 15 gün sonra dökülmeye başlar ve ekilen saçların neredeyse %89’u tamamen dökülür. Bu duruma şok dökülme adı verilir.
Şok dökülmeden sonra çıkacak saçlar hastanın kalıcı saçlarıdır. Saç ekimi sonrası 2. ay itibariyle çıkmaya başlayan saçlar 6 ayda tamamıyla kendisini göstermeye başlar.
Saç ekimi üzerinden 1 yıl geçtiğinde ekilen saçların neredeyse tamamı çıkmış ve hasta yeni saçlı görüntüsüne merhaba demiş olur.
Saç Ekimi Sonrası Çıkan Saçlar Yeniden Dökülür mü?
Saç ekimi sonrası çıkan saçlar yeniden dökülmez. Çünkü bu saçlar saçlı bölgenizde bulunan en sağlıklı ve en güçlü greftler seçilerek ekilmişlerdir. Eskiden bulundukları yerde ne kadar sağlıklılar ise yeni ekildikleri yerde de aynı güçlü ve sağlıklı görüntüleriyle varlıklarını sürdürürler.
Kaynak : https://sacekimisitesi.net/